top of page
ROTIN_WIX3.png

AUTHEN'THAISE KEUKEN

De Jiw & Tuk-chefs van Lune Siamoise bieden u authentieke Thaise gerechten, dicht bij traditionele recepten.

Het hart van de traditionele Thaise keuken is de subtiele alchemie van zoute, zoete, zure, bittere en kruidige smaken, versterkt met de geur van kruiden.

De oorsprong van de Thaise keuken is Chinees. Ze dateren van meer dan tweeduizend jaar geleden, toen stammen uit Yunnan zich in Siam kwamen vestigen en hun culinaire tradities (gebaseerd op rijst, noedels en soja) meebrachten. De Indiase invloed is aanzienlijk geweest in de evolutie van de Thaise keuken door de bijdrage van specerijen en curries. Vreemd genoeg speelden de Portugezen, grote handelaren en zeevaarders, ook een belangrijke rol bij het importeren van paprika's uit Zuid-Amerika. Ten slotte zijn sommige zuidelijke gerechten (masamancurry en satéspiesjes) van Maleisische en islamitische invloed.

Vreemd genoeg is het bekendste Thaise gerecht vrij recent: Pad Thai werd minder dan honderd jaar geleden gecreëerd door de premier van Siam die de eenheid van het land wilde bezegelen met een nieuwe naam (het Land van de Thais). door een nieuw nationaal gerecht. Ironisch genoeg wordt Pad Thai veel meer gewaardeerd door ‘farangs’ (buitenlanders) dan door de Thais zelf.

Want het favoriete gerecht van de Thais is ongetwijfeld SomTam, de groene papajasalade, degene die de muren van Thaise huizen laat trillen met stamper en vijzel, op elk moment van de dag of nacht, degene die de smaken doet ontploffen het gehemelte!

Kin na kaaa! Eet smakelijk !

QUOTE_1LIGNE-NL.png
6620111a-e9d3-4401-94ae-e8ad098baf23.jpeg
DSC02595.JPG
DSC02552.JPG
DSC03000.jpeg
LS_GRAVURE11_edited.png
IMG_0218.jpeg
LS_GRAVURE4.png
bottom of page